Saffransmuffins

0kommentarer

Om man tycker det är bökigt att baka massa lussebullar men ändå vill ha ett saffransbakverk till jul så kan jag verkligen rekommendera saffransmuffins med vit choklad.
 
DU BEHÖVER   (jag fick 18st originalreceptet sa 22st)
150gr mjukt smör
2,5 dl socker
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
2 tsdk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 pkt saffran (0,5 gr)
0,5 dl kaffegrädde
150gr vit choklad
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Rör smör och socker posigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör väl.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Blanda ner torra ingredienser, grädde och saffran i äggsmeten och rör tills smeten är jämn.
Hacka den vita chokladen grovt.
Lägg lite smet i formarna, fördela chokladen och lägg i mer smet tills varje form är fylld till 2/3.
Grädda mitt i ugnen, ca 12 minuter.
Pudra gärna florsocker på innan servering.
 
Fika på!
 
//E
--------------------------------------------------------------
Receptet publicerades i Hemmets Veckotidning i november.

Kommentera

Publiceras ej