Choklad och hasselnötsmuffins

0kommentarer

 
DU BEHÖVER:   (15 mellanstora muffins)
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
2 ägg
2 dl socker
175 gr smält smör
1,75 dl mjölk
0,5 tsk vaniljsocker
ca 1 dl hackade hasselnötter
 
Vispa ägg och socker poröst. Blanda i smör, mjölk och vaniljsocker.
Sikta i mjöl, bakpulver och kakao. (Det är värt att sikta i det, blir mycket fluffigare och "goare" smet då.)
Fyll dina muffinsformar till hälften. Toppa med nötterna.
Grädda i 20 minuter i 175 grader.
 
Fika på nu!
 
//E
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Detta receptet är ett extremt lätt modifierat basrecept från boken Muffins. Den som läst min blogg väldigt noga märker att mina kaffemuffins är en egenkomponerad version av detta receptet.
 

Kommentera

Publiceras ej