Pysselgalning som jag är så vill jag alltid pilla med något och lära mig nya saker. Det senaste tillskottet i min kunskapspöl är spetsstickning, dvs du sticka mönster i ditt stycke. Hittills har jag lärt mig:
 
HÅLMÖNSTER
 
SOLFJÄDERN
 
och ROMBER
 
Så om någon i framtiden vill ha en sjal eller halsduk så kan man nu få en med mönster i...
 
Fler bilder och mönster kan man bl.a. hitta på Stickskolan.
 
//E
Efter lite trixande hit och dit, byte från färdigt mönster till att göra ett eget och en hel del handsömnad så är min jacka äntligen klar och redo att börja användas.
 
 
Jackan är ofodrad och tyget jag sydde den i är en ljus, smalrandig manchester.
 
//E
Jag är så nöjd med min senaste skapelse: en blommig långkjol. Den är sydd i samma luftiga tyg som en klänning jag sydde tidigt i våras.
 
Den är sydd av två tygstycken som är ca 150x95 cm och ca 15x95cm, en dragkedja på 22cm och en stor tryckknapp. Efter att alla delar sick-sackats så drog jag åt det stora stycket så en 150cm lång sida blev lagom bred att passa runt min midja.
Kjolen sitter ihop med en enda lång söm där bak. Denna söm börjar ca 15cm från marken så jag fick en liten slits. Denna slits ger mig lite mer benytrymme när jag tar långa steg, nånting man kan hoppa över. Längst upp på den långa sömmen sitter även dragkedjan.
Det smala stycket sattes fast överst på kjolen efter lite "trial and error". Stycket/bandet överst på kjolen har även små kilar i sidorna som håller in det lite och gör att det lägger sig snyggt mot midjan. Tryckknappen håller sen ihop det hela. (Ville egentligen ha vanliga knappar och knapphål men min symaskin vägrade sy såna, efter 7 försök gav jag upp...)
 
Jag är väldigt nöjd och jag känner att denna kjol kommer bli väldigt väl använd i sommar.
 
//E