Sådär, då har jag äntligen tagit bilder på min blommiga klänning aka dragkedjeklänningen.
 
 
Modellen är nr 133 från Burda 8/2012 men jag tog bort de små ärmarna och flyttade dragkedjan från ena sidan till ryggen.
 
Är så himla nöjd och är redan på jakt efter mer tyg att sy denna underbara klänning av!
//E
Det är ju inte alltid man behöver sy någonting från grunden, ibland är det kul att bara sy om någonting. Och det är precis vad jag gjorde för ett tag sedan.
 
 
Jag tog en t-sHirt som min pojkvän inte längre ville ha och kapade den precis i armhålan. Sedan vek jag ner ca 2,5 cm och sydde ihop allt med zick-zack, dels för att slippa zick-zacka en extra gång och dels för att zick-zack håller sig elastiskt. Jag lämnade en liten öppning för att trä i en resår, sydde ihop öppningen och voilá: en t-sKirt.
 
Vad tycks?
 
//E
Det sägs att man lär så länge man lever så nu har jag lärt mig att göra armband av makramé.
Vad tycks?
 
//E
Har precis sytt i en dragkedja i en klänning. Drog mig ganska länge innan jag vågade mig på klänningen jag jobbar med nu, den hålls ju ihop av en dragkedja. Senast jag sydde i en dragkedja var på syslöjden i högstadiet och då stod läraren där och guidade mig genom hela processen.
 
Jag har länge velat lära mig sy i dragkedjor i kläder. Även de enklaste kjolar har alltid en dragkedja nånstans. Och nu, när den perfekta klänningen dök upp i en Burda-tidning så var det nu eller aldrig. Nu, när dragkedjan är i vet jag inte varför jag drog mig, det var faktiskt inte så svårt OCH det blev väldigt bra!
 
Nu hade jag visserligen lite guiding ändå, det skadar ju liksom inte. Hittade en väldigt bra guide som heter Syrummet, kan varmt rekommendera den. Det finns guider och tips om flera olika dragkedjor, fickor, fållar ja, typ allt man kan behöva hjälp med.
 
Ska bara resten av klänningen bli klar också...
 
//E
Då jag köpt ca 4,5 kvm volangtyg så blev det en del över efter min topp. Det fick helt enkelt bli en kjol också! Och för första gången i mitt liv så har jag sytt fast resåren direkt på tyget, vilket blev väldigt bra!
 
 
Är dock lite obeslutsam om längden. Funderar på att kapa av nedersta volangen, men då är jag rädd att kjolen blir för kort att gå barbent i. Tycker som bekant inte om att visa rumpan offentligt. Vad säger ni?
 
//E
Det var lite pyssligt att få alla volanger att ligga still men till slut gick det och toppen blev jättefin!
 
 
Vad tycks?
//E
Så var min filt äntligen klar! Det tog ett tag att virka 120 mormorsrutor och sen foga ihop dem men det var det helt klart värt! Filten är ca 100 X 115 cm och är perfekt för lilla mig att gosa in mig med.
Och knäpp som jag är så är jag redan sugen på att virka en till, funderar på en helvit.
 
Gosa på gott folk!
//E
Påsväskan eller shoppern är ju väldigt populär nu och i "Allt om handarbete sömnad" 2/2013 hittade jag ett mönster på en sådan väska som jag föll för, dock modifierade jag mönster lite. Vet inte varför men jag har alltid ett behov av att kunna stänga ihop min väska och många shoppers som finns att köpa är bara ett stort hål. Denna väskan har även två olika handtag så man kan bära den lite hur man vill.
 
Jag sydde väskan i ett väldigt kraftigt tyg, tror nästan det är ett möbeltyg. Fodret är mellangrått och har två fickor fastsydda.
 
//E