Handledsvärmare

0kommentarer

Det är höst och det är kallt. Vantar och mössa får komma fram. Ibland behöver man hålla sig varm även inomhus och då är handledsvärmare ett bra alternativ. De är enkla att tillverka och det finns många varianter att välja på. För något år sedan så stickade jag dessa i rätstickning och plats för tummen. Nu har jag gjort en ny variant.
 
 
Garn: ca 50gr, strl 2,5
Stickor: strl 3
 
Lägg upp 42 maskor. Dessa passar min hand perfekt och de kommer säkert passa de flesta kvinnor. Ska man sticka till t.ex. en man bör man lägga till 4-6 maskor. Ribbsticka en rektangel som är ca 17cm lång. Jag stickade 2 aviga, 2 räta, 2 aviga, 2 räta... Maska av löst eller i resår så kanten håller sig elastiskt.
Vik nu din rektangel på längden, sy ihop de 3 översta centimetrarna. Lämna 5-6cm öppet beroende på hur mycket svängrum du vill ha för din tumme. Sy ihop resten av kanten. Nu är de redo att användas.
 
 
Vill man så går det även göra dessa handledsvärmare i rätstickning. Lägg då upp ca 50 maskor och sticka så långt du behöver för att stycket ska gå runt din hand. Sy ihop på samma sätt. Tänk på att med ribbstickning så stickar du så att säga från botten och upp. Med rätstickning så stickar du runt handen. På så sätt kan man utnyttja att rätstickning också blir lite elastiskt.
 
//E

Kommentera

Publiceras ej