Som jag pustade, suckade och stönade när jag sydde denna väskan. Det tog några timmar men nu är den klar.
 
Den är lagom stor att ha till hösten när jag börjar jobba, man kan lägga A4 papper i den och det går ner en matlåda och annat smått och gott. Storleken är ca 35cm hög, ca 33cm vid botten och ca 37cm längst upp.
 
Egentligen behövde jag inte sy sömmen på det svarta tyget, men det ger ett mer proffsigt intryck så jag kände att det behövde göras. Jag hade säkert ångrat mig om jag inte gjort det.
 
En smart och inte så petig människa hade gjort det lätt för sig och sytt ihop foder, dragkedja och yttertyg i en smidig söm längst upp, men nej, jag ville ju ha min dragkedja lite nersjunken i väskan. Detta betyder fyra extra sömmar för att få fast dragkedjan i det svarta tyget och sen massa nålning och omnålning för att sen få ihop allt. Och ändå rynkade sig tyget. Ah well, what to do?
 
Dragkedjan fick en flärpsak....
 
...och fodret fick fickor.
 
Trots allt bråk med dumma sömmar är jag extremt nöjd. Väskan i verkligheten stämmer precis överrens med den bild jag hade av den i mitt huvud.
 
Funderar redan på om jag ska sy en till i nån kul färg.
 
//E
Jag hittade ett mönster på en mönsterstickad kofta i en bok. Som ni ser så stickade jag en sk. swatch och såg till att jag kunde sticka mönstret och att jag fick 23 maskor på 10 cm. Allt var frid och fröjd. Så jag köpte garnet och började sticka.
 
114 maskor brett på bakstycket skulle resultera i en kofta med omkrets på 97 cm. Jag stickar och jag stickar. När bakstycket mäter ca 13 cm kommer jag på att det är ju bra att kontrollmäta. 48cm är var det borde vara, men nej, jag har 55cm. Bara att repa upp och börja sticka en kofta i storleken mindre, det borde funka....
 
//E
Jag är ju inte den som är den, hittar jag ett bra mönster så använder jag det tills jag storknar. Så jag har sytt mig en blåblommig klänning i samma mönster som den randiga tunikan.
 
Jämfört med tunikan är den här lite längre och sitter lite lösare. Men den gör inget för då får jag anledning att använda alla mina fina, tunna skärp.
 
 
//E
Det tog ett tag men nu har allt tyg (4,5m) jag köpte för ett tag sedan gått åt. Man kan ju säga att det blev en liten minikollektion bestående av tre delar.
 
En lång och bred halsduk.
 
En långkjol.
 
Och till sist en tunika.
 
Vi får se om det blir fler minikollektioner i framtiden.
//E
Jag tog mig friheten att rita av en tunika från Indiska. Den köpta tunikan har mer vidd då de gjort ryggdelen bredare och dragit åt/rynkat ihop den uppe vid axlarna, men det gjorde inte jag. Har även sytt med snedslå runt hals och ärmar för första gången. Vet inte varför jag aldrig gjort det innan, det var ju hur smidigt som helst.
 
 
//E
Lånade hem dessa böcker från biblioteket och jag kan verkligen rekommendera dem. Många inspirerande tekniker och mönster!
 
//E
Jag har nu virkat en korg att ha på min byrå. Tanken är att jag ska lägga alla småsaker där i istället för över hela byrån och förhoppningsvis så ger det ett renare intryck.
 
 
Min korg är som ni kanske ser virkad i ett bomullsgarn från Sunny och jag använde mig av virknål 4,25. Det gick åt nästan 75gr (72 för att vara exakt), dvs ca 125m garn. Botten blev ca 12cm i diameter och jag virkade tills min korg blev ca 11cm hög, men den blir ju såklart lägre om man viker ner den som jag gjorde.
 
Mönstret är väldigt enkelt.
Lägg upp 2 lm.
 
Varv 1: 6 fm i första lm
Varv 2: 2 fm i varje fm
Varv 3: *1 fm, 2 fm i nästa fm* (* * betyder repetera varvet ut)
Varv 4: *2 fm, 2 fm i nästa fm*
Varv 5: *3 fm, 2 fm i nästa fm*
........fortsätt öka en fm mellan "2fm i nästa fm".....
Varv 14: *12 fm, 2 fm i nästa fm*
Efter detta är det bara att virka fm i alla fm tills man fått en så hög kan som man vill ha.
 
Jag tänkte även göra en mindre korg att ställa jämte.
 
//E