Svängde förbi Lerdalaboden i Jönköping innan jag åkte norrut/hem.
Garnet ville följa med mig hem, konstigt.
 
Det lila, vars färg inte riktigt kommer med på kameran, var på erbjudande 10st för 120kr. Det är 50% ull och 50% akryl. Helt okej för mig.
 
Drops Karisma däremot är 100% ull. Första gången jag köper ull till en hel kofta. Men jag fick födelsedagspengar av farmor och farfar förra året som bidrag till just en ullkofta så då passade jag på. Var lite osäker på vilken färg jag skulle ta men så kom jag på, är det nåt jag använder så är det ju svarta koftor så varför inte sticka en svart ullkofta.
 
Och angående födelsedagspengarna, de räckte till allt garn =)
 
Här ska stickas, men först ska jag bli färdig med mina två andra koftor.
//E
Min kompis har fått en bebis och jag har fått dille på att virka filtar. Vilken bra kombination!
 
6 nystan Schachenmayr Cotton Time gick åt och jag använde nål 4,5. Filten är ca 90cm lång. Bra storlek för en liten nyfödd kille!
 
Mönstret är från en amerikansk instruktionsvideo på Youtube. De som gjort filmen heter "The Crochet Crowd" och man kan söka på "baby star afghan" så kommer deras film överst. Lätt och kul!
 
//E
Då jag gillar överdelen på en klänning och underdelen på en annan ritade jag av dem och satte jag i helgen helt enkelt ihop de båda.
 
 
Sydd i marinblå/limegrön barntrikå från Ohlssons.
Fler kommer det bli.
 
//E
 
 
Det såg ut som "hej-kom-och-hjälp" i hobbyrummet precis efter vi flyttat in. Jag har gjort en kraftig rensning, särskilt bland mina tyger, och nu ser det rätt okej ut.
 
 
Ja, snyggt är det väl inte men nu har jag ordning på det mesta i alla fall.
//E
Lärde mig nyligen förkortningen WIP = Work In Progress.
Jag har en del på G samtidigt men just nu tänker jag visa hur långt jag kommit på koftan Lana från "Härligt Stickat".
 
 
Håller på med höger framstycke. Det är lite klurigt då man minskar på ena sidan och gör knapphål på andra och samtidigt ska hålla koll på fuskflätan på mitten. Men det går framåt.
 
Stickar i Järbo Duo och stickor 6.
 
//E