Var inne på Lotta Design idag. Hittade hur mycket fint som helst, både färdiga smycken och fina delar att göra egna smycken av. Jag var ute efter stora pärlor att göra halsband av. Tittar man på olika modesidor så är det ju "ju större desto bättre" som gäller.Efter moget övervägande köpte jag dessa gråa, transparenta blommor. Hittade även blåa kulor klädda i garn så de såg ut som en scout-knop, får kanske bli dem nästa gång.

Jag flätade svart garn till ett tunnt band sen tryckte jag det igenom blommorna med hjälp av en sönderböjd hårnål. Lite mätande och knytande senare var mitt halsband klart.

Kommer nog bli snyggt till våren =)

//E
Både Indiska och H&M gör reklam för härliga, riktigt gröna kläder. Jag föll självklart för H&Ms kjolar, kjol-nörd som jag är. Eftersom jag denna vår försöker vara färgglad och moderiktig till en billig penning blev det att sy kjolen själv.

Tyg: ca 75cm grön trikå = 37 kr, det var kampanjpris
Resår: ca 85cm = 14 kr
Sytråd: 33 kr

Mönstret jag använde är modell 108A från Burda 5/2011, alltså samma som klänningen jag nyss sydde. Denna gång gjorde jag bara underdelen. För resåren klippte jag ut en rektangel som var lika lång sol kjolens omkrets och sen bred nog att täcka resårbandet och lite sömnsmån. I mitt fall blev det 8x90cm.

RESULTATET:
Jag är mycket nöjd och Niklas sa att jag ser fin ut i den. Stort plus!

//E
Ohlssons Tyger säljer trikåtyger till barnkläder i alla regnbågens färger och former. Jag är lite småkär i allihop. Dock är det inte så passande för en 23 åring att gå omkring i en grön klänning med flugsvampar på eller lila med små får på, det funkar om man är typ 7.

Lösningen:Jag ska sy pyjamasshorts av det blå tyget! Är det inte hur gulligt som helst?!

Sen har jag sett att grönt är väldigt inne i vår och att H&M säljer gröna kjolar. Så jag köpte helt enkelt grönt trikåtyg (bara 36kr!) och så ska jag sy en kjol och se om det är en bra kjolfärg för mig. Hellre det än att köpa en grön kjol för flera hundra och sen inte gilla den.

Pysselhelgen är räddad =)

//E
För längesen gjorde jag lite rosetter att sätta i håret eller att ha som brosch. De jag gjorde då var svarta. Nu kände jag att det var dags för nåt mer färgglatt så nu har jag gjort ytterligare några rosetter.Denna gången blev de lila.
Jag är även sugen på gröna eller koboltblå, får se vad som händer.

Instruktioner finns här.

Ha det gott.

//E