Min bror hade (enligt mig) en cool t-shirt och när han inte längre ville ha den så frågade jag snällt om jag fick den och till min glädje så sa ha "ja, ja". Så, lite sprättning, klippning och kil-sömnad senare så har jag (enligt mig) ett coolt linne!
 
 
Jag är väldigt nöjd med "min" skapelse och känner att det här linnet kommer bli väldigt väl använt under hösten.
 
//E
Kommer ni ihåg det "aztek"-mönstrade tyget jag köpte för några månader sen?
Nu har det äntligen fått bli något!
 
 
En tunika!
 
Man kan ha den för sig själv eller så klär man upp den med ett skärp. Den passar bra till leggins och den är lång nog att ha till strumpbyxor. Jag är väldigt nöjd!
 
//
Till en kräftskiva hade min mamma bakat knäckebröd med massa olika fröer i. Okej, kanske inte massa olika men tre olika. Dessa knäckebröd med så att säga kvällens "snackis", alla älskade dem och receptet skickades runt och fotades eller skrevs av. Även jag tog receptet och jo, de blev bra hemma hos mig också:
 
 
//E
Vädret säger höst men bakningen säger sommar. Idag fick det bli hallonmuffins och de är inte mer avancerade än att man vispar ihop en sats "vanliga" muffins och sen vänder i ca 1,5dl hallon. Jag använde mig av halvfrusna hallon men färska går ju minst lika bra.
 
 
Väldigt mumsigt och somrigt.
 
//E
Man tager vad man haver sägs det. Och det har jag verkligen gjort den här gången.
 
 Mitt senaste smyckesalster är virkat av överblivet garn som glittrar.
Fick mycket beröm för mitt halsband, som de flesta trodde var gjort av stenar.
 
//E
När solen går upp vid kl 5 och börjar lysa in genom fönstret och jag vill fortsätta sova så är sovmask lösningen. Jag har bara en lagom tråkig ljusblå sak som jag fick på flyget en gång så idag gjorde jag en ny.
 
 
DU BEHÖVER:
- en gammal sovmask
- tre små tygbitar, ca 10x20cm, gärna ett som är mörkt och tjockt
- tunna resårband, ca 42cm styck
 
Rita av din gamla sovmask på dina tyger och klipp ut.
Tråckla fast resåren. Min är fastsydd mellan två tyger.
Sick-sacka med väldigt täta och ganska breda stygn runt hela masken. Jag sydde även en raksöm runt hela.
 
De tygerna jag använde är resttyger från andra projekt: 1. blommigt bomullstyg, 2. gammalt, vitt lakan, 3. svart flanell.
 
Vill man vara extra ordentlig kan man ju sy kantband runt hela masken istället för att sick-sacka. Jag ska prova det nästa gång.
 
Sov gott.
//E