De ville följa med mig hem och bli tunikor eller klänningar.....
 
 
Två tyger i trikå. Jag gillar att det svarta tyget är mönstrat men att det bara syns i vissa ljusvinklar.
 
//E
Julstöket fortsätter här hemma och idag kokade jag en sats kola.
 Receptet kommer från "Rutiga Kokboken" och lyder:
 
50gr margarin
3-4 msk kakao
1 dl ljus sirap
2 dl socker
 
Koka upp alla ingredienser i en kastrull, jag använde teflon.
När det börjat bubbla så sänker du värmen och låter smeten koka ihop i 5-7 minuter. Min smet fick koka i 5.
Häll upp i en form som du antingen oljat eller klätt med bakplåtspapper.
När smeten svalnat kan du klippa den i bitar. Vänta inte för länge för då blir kolan stenhård och då får du slå sönder den. (Jag gjorde det förra året, inte alls kul.)
Min form var ca 20x30 cm och jag fick ut 30-40 bitar.
 
Nu ska här mumsas!
//E
Om man tycker det är bökigt att baka massa lussebullar men ändå vill ha ett saffransbakverk till jul så kan jag verkligen rekommendera saffransmuffins med vit choklad.
 
DU BEHÖVER   (jag fick 18st originalreceptet sa 22st)
150gr mjukt smör
2,5 dl socker
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
2 tsdk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 pkt saffran (0,5 gr)
0,5 dl kaffegrädde
150gr vit choklad
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Rör smör och socker posigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör väl.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Blanda ner torra ingredienser, grädde och saffran i äggsmeten och rör tills smeten är jämn.
Hacka den vita chokladen grovt.
Lägg lite smet i formarna, fördela chokladen och lägg i mer smet tills varje form är fylld till 2/3.
Grädda mitt i ugnen, ca 12 minuter.
Pudra gärna florsocker på innan servering.
 
Fika på!
 
//E
--------------------------------------------------------------
Receptet publicerades i Hemmets Veckotidning i november.