Bild från stickskolan.se

Har hållt på med ett projekt ett tag nu som involverar den klassiska mormorsrutan. Är inne på den så kallade slutspurten och om några dagar kommer resultatet.
 
Ha det så bra.
//E
Wei, min blå kofta är äntligen klar. Och den blev extremt bra! Tog en chansning och ändrade mönstret för ärmarna så de skulle bli smalare och så började jag med färre maskor runt midjan så att koftan skulle få en smalare siluett. Så nöjd är jag!
 
Valde att inte ha knappar på denna koftan, jag stänger sällan mina koftor ändå. Får väl bära runt en säkerhetsnål i värsta fall.
 
 
Den går ju till och med använda som jacka/kavaj om man vill.
Och knäpp som jag är så är jag redan sugen på att sticka en till... Ha ha ha.
 
Vad tycker ni?
//E
Fick till en riktigt god risotto igår så jag vill dela med mig av receptet!
 
DU BEHÖVER:    (1 stor portion eller 2 små)
1 dl grötris eller avorioris som man vanligtvis använder
1 tärning grönsaksbuljong
1 vitlöksklyfta
0,5-1 dl riven parmesan
ca 5dl vatten
salt & peppar
lite margarin
några körsbärstomater
lite paprika
 
GÖR SÅHÄR
Koka upp vatten och boljongtärning i en katrull. Fräs vitlök och ris någon minut i en annan kastrull. Häll på lite av den varma buljongen och rör om. Salt och peppra och låt puttra. Sedan är det bara att hälla på lite buljong, rör om, låt puttra. Hälla på buljong, röra om, låt puttra. Lite buljong i taget och efter ca 20-25 minuter är din risotto klar. Riset får gärna ha kvar lite tuggmotstånd. Nu vänder man i grönsaker och parmesan. Sen är det bara att äta och njuta.
Det receptet jag tittade på som inspiration hade bara 3 dl vätska men mitt ris var fortfarande stenhårt när all den vätskan var slut, därav min stora mängd buljong.
För övrigt kan man väl kalla denna risotto för nån slags grund. Man kan ju blanda i vilka kryddor och ingredienser som man vill. Jag funderar på att prova med kryddig chorizo nästa gång.
 
Smaklig måltid!
//E
 
DU BEHÖVER:   (15 mellanstora muffins)
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
2 ägg
2 dl socker
175 gr smält smör
1,75 dl mjölk
0,5 tsk vaniljsocker
ca 1 dl hackade hasselnötter
 
Vispa ägg och socker poröst. Blanda i smör, mjölk och vaniljsocker.
Sikta i mjöl, bakpulver och kakao. (Det är värt att sikta i det, blir mycket fluffigare och "goare" smet då.)
Fyll dina muffinsformar till hälften. Toppa med nötterna.
Grädda i 20 minuter i 175 grader.
 
Fika på nu!
 
//E
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Detta receptet är ett extremt lätt modifierat basrecept från boken Muffins. Den som läst min blogg väldigt noga märker att mina kaffemuffins är en egenkomponerad version av detta receptet.
 
Dessa jordnötskakor är i princip det bästa av två världar: kakor och nånting salt!
 
DU BEHÖVER:   (ca 30st)
200 gr margarin
2 dl socker
2 dl havregryn
2 dl hackade jordnötter
1 tsk bakpulver
3 dl mjöl
 
Blanda alla ingredienser i en bunke. Rulla till bollar i köttbullestorlek. Grädda ca 17 minuter i 175 grader.
 
Baka och njut!
 
//E
 
En gång för länge sedan gjorde jag brödkorgar till mig och min mamma. För några dagar sedan blev jag sugen på att sy nånting enkelt och smidigt så det fick bli några fler brödkorgar.
 
Jag fick en blommig och mina bröder fick varsin av de mer stilrena och maskulina. Om du också vill sy brödkorgar så finns beskrivningen här.
 
Om man inte är en stor brödkorgsanvändare så kan man använda den som hatt (min ena bror gjorde det) eller så kan man vira in sina tortillas i den så de håller värmen bättre (det gör mamma).
 
//E