Hur man får frukten i skålen att hålla längre:
 
Tyvärr är de inte så goda att äta på, men men.
 
//E
Jag har blivit inspirerad att virka sötsaker på sista tiden. Mina första alster är dessa donuts.
 
 
Jag har använt mig av garnet "Schachenmayr Bravo Baby" som har strl 2,5. Jag personligen tycker det garnet är lätt att använda till det mesta. Mönstret kommer från bloggen Skapligt Enkelt och är lätt att följa.
 
Vi får se vad det blir härnäst..
 
//E
Jag är inne i en virk-period just nu. Har hittat lite olika mönster på nätet på jordgubbar, muffins, donuts etc. så jag prövar mig fram.
 
Den lilla kakbiten ovan är virkad på frihand och jag måste säga att jag är väldigt nöjd.
 
//E
Har utökat garderoben med en långrandig långkjol. Det är sydd av en stor rektangel och lite resår, enkelt och smidigt. Sen är den väldigt luftig och mjuk, vilket gör den ännu mer bekväm.
 
 
//E
Det är farligt att läsa pyssel-bloggar, man blir ju så himla inspirerad hela tiden. Var precis inne på A Beautiful Mess. Hur häftig är inte denna mattan?
 
 
Egentligen gillar inte jag mattor så mycket, men den här vill jag ha. Fler som är inspirerade? Instruktioner hittar ni här.
 
//E
Ni kommer kanske ihåg att jag köpte det här tyget för ett tag sedan. Jag började sy en tunika. Klippte ut delar, sick-sackade, sydde ihop och så visar det sig att tunikan var galet stor. Detta trots att jag mätt och läst alla Burdas tabeller framlänges, baklänges och ja hur man nu kan läsa. Projektet blev liggandes...tills nu.
 
I veckan blev jag lite sur på tunikan och Burdas storlekar så jag gjorde det enda rätta: jag klippte den i två delar! På med resår (precis som med de blommiga kjolarna) och sen skrapade jag ihop tillräckligt med tyg för en volang och såhär blev det:
 
 
Det är en väldigt rak modell som blir lite roligare/flörtigare med en volang. Den är även lagom lång att ha barbent, vilket det snart är dags för om solen bara behagar stanna framme.
 
Och man kan ju aldrig ha för många kjolar, eller hur?!
 
//E