Kalla mig knäpp men jag vill verkligen har det MÖRKT när jag ska sova. Både pappa och pojkvän skrattar åt mig men det är okej. Jag står på mig!
De två masker jag hade sen innan har jag "sovit sönder" så det var dags att sy nya, och samtidigt bli av med överblivna tygbitar.
 
 
Det lila tyget är bomull och det grön-vita är viscose. Båda har svart flanell på baksidan.
 
Mönstret jag använt finns att ladda ner på A Beautiful Mess.
 
Sov gott!
//E
"Som vanligt" blev det tyg över från klänningen så jag sydde mig en mer åtsmitande kjol. Och till en smalare kjol passar det bättre med ett lösare linne, så det fick det också bli.
 
Och så var det det där med vinden som var emot mig. Men jag insåg att man lite tydligare ser att linnet är aningens längre bak än fram.
 
Snygg och riktigt bekväm outfit, helt i min smak.
//E
Varför bryta ett vinnande koncept liksom?!
Hittade ett trikåtyg som är blåvitt "sicksack" på mitten och med havsblått spetsmönster på kanterna. Klippte i mitten och på ena sidan så att jag skulle få en klänning som ser ut att ha en bred bård längst ner.
Det blev lite struligt när jag insåg att tyget bara var elastiskt på ena hållet, vilket på min färdiga klänning innebär uppifrån och ner. Behöver egentligen har det elastiskt runt kroppen. Men, men, det blev ju en fin klänning ändå.
 
 
//E
....det är en ickefråga!
 
Har sakta och lugnt börjat virka rutor till min kofta. Fäster alla trådar och blockar rutorna så fort de blir klara, vill inte sitta med allt sånt på slutet.
 
Funderade först på att kanske inte blocka, tänkte att det kanske var onödigt. Nu vet jag bättre.
 
Det kommer vara lite lättare att arbeta med den vänstra rutan än den högra. Jag lovar, jag har inte knycklat ihop ena rutan, den ser ut så när den är färdigvirkad.
 
Block on!
//E
 
Har åter letat reda på filmen "How to crochet baby blanket" på youtube, det är en väldigt bra instruktionsfilm för en stjärnformad filt. Den dubbelvikta fjärilen hittade jag på bloggen Carinas Virkning.
 
Snuttisen mäter ca 40cm mellan spetsarna och den är virkad i Nettos bomullsgarn. Nålen jag använt är Boye 0, dvs ca 2,5-2,75 mm. Använde lite mer än ett nystan av det melerade och lite 'scrap yarn' till fjärilen.
 
Hoppas min kompis och hennes bebis blir nöjda.
 
//E
 
Virknål: Boye 0, typ 2,5-2,75 mm
Garn: 100% bomull från Netto, nästan 3 nystan av det lila och lite av det melerade. 1 nystan är 50gr och ca 165 meter.
Jag lade upp 130 maskor och började sedan virka. Nallemönstret hittade jag hos en kvinna på Facebook.
 
Det är en ganska enkel och smidig filt att virka när man väl kommer igång.
Hoppas lilla bebisen blir nöjd.
 
//E
Det tog ett tag men nu är filten och matchande glasunderlägg färdiga att ges till min bror som fyller år (idag om jag tajmat inlägget rätt).
 
 
Garn: King Cole Big Value DK - fyra nystan per färg och ca 1 nystan svart
Virknål: 5mm
Storlek: ca 140x180cm
 
Passar på att skicka med en liten info-lapp.
Blev lite chockad själv när jag räknade ihop alla timmar som gått åt.
 
Av garnet som blev över virkade jag 'coasters'. Vet egentligen inte varför men det kändes som en bra idé.
 
Hoppas han blir nöjd!
//E