Jag kan ju inte låta bli att läsa olika virkbloggar och bli inspirerad. Den senaste i raden av bloggar är Zooty Owl och hennes Road Trip Scarf. Sjalen är busenkel att göra och går variera i oändlighet. Originalet är mer en halsduk medan jag gjorde en ganska stor sjal.
 
 
Min sjal är 195 cm lång och 87 cm på det bredaste stället.
Jag använde 245gr Bravo Baby och 40gr Big Value 4 ply. Nålen har storlek 3,5.
 
Vet inte vad jag ska ha den till mer än ute på terrassen, men om inte annat var den kul att göra.
//E
Satt i veckan hemma hos farmor och pratade om att göra doftpåsar med lavendel i. Då plockar hon fram gamla doftpåsar som hennes mamma gjorde för ca 50 år sedan. Snäll som farmor är fick jag ta med några hem.
 
 
De verkar vara gjorda i det numer väldigt populära ananasmönstret. Lite kul är det också att de fortfarande doftar så mycket lavendel.
 
//E
 
Min kompis E ska ha barn i augusti och det var babyshower i måndags.
 
Då jag och en annan kompis M inte riktigt vet hur en babyshower och presenter går till så sa vi att något litet måste vi ha med i alla fall. Sagt och gjort, vi sydde napphållare och vi är väldigt nöjda med dem. Vi försökte hålla dem könsneutrala då vi inte vet vad/vem som kommer titta ut.
 
//E
 
Jag har äntligen fått klart min gröna Coco från boken "Härligt stickat". Denna kofta är ganska mycket kortare än originalet men jag tycker det passar bra till klänningar med vid kjoldel.
 
Det gick åt nästan 300gr King Cole Big Value 4 ply. Koftan är stickad med stickor nr 3.
 
//E
 
Det blev, precis som jag hoppats, tyg över från när jag sydde kjolen av detta viscose-tyg. Så jag har nu även sytt mig ett linne. Det är aningens längre bakdel och det är sprund i båda sidorna. Riktigt skönt linne som jag hoppas få mycket användning för i sommar.
 
//E
Föll pladask för ränderna på en kjol jag hittade under en second hand-runda. Och den satt perfekt i midjan. Problemet var längden.
Den var för kort för att vara långkjol och för lång för att vara midikjol.
Saxen och måttbandet åkte fram och voilá:
Jag känner mig lite som en glad cirkusdeltagare i kjolen och det tycker jag bara är roligt. Mina kollegor blev också glada av ränderna och det är ju alltid bra när man kan glädja fler.
Kjolen har även fickor, vilket jag insåg ganska sent men är något som gjorde mig ännu mer nöjd med mitt köp.
 
Ha en bra helg nu!
//E
 
Vet inte om det egentligen är fyrklöver på tyget men jag gillar den gröna färgen och hur mjukt själva tyget är. Det känns som om detta kommer bli en favoritkjol i sommar.
 
Den är väldigt enkel att sy. En stor tub men 3 cm kanal högst upp och lagom mängd resår. Bättre kan det knappast bli.
 
//E
Vet inte om någon av er deltagit/utmanat er själva med Me Made may, dvs att ha något hemmagjort på sig varje dag i maj. Jag lyckades 28 av 31 dagar, vilket jag är glad för.
 
Lite smakprov på vad jag haft på mig:
 
 
//E