Det blev en del "gör om, gör rätt" då jag varken fick till framdelarna eller ärmarna. Men till slut tycker jag att det blev riktigt bra. Koftan är riktigt varm och gosig.
 
Farmor stickade alltså ryggen och jag stickade resten. Det känns bra att ha en kofta som vi samarbetat på. Även om vi inte samarbetade efter att ha planerat det. Jag trodde det skulle vara med känslosamt att sticka koftan så stickning är DET intresset vi hade gemensamt. Vi pratade alltid lite om garn och olika projekt. Men det har gått bra och det känns bra.
 
Det hade varit kul att veta vad farmor hade tänkt göra med ryggen och till vem hon stickade. Då hon inte längre är med oss så kan jag inte annat än spekulera.
 
Och nu kan jag sitta varm och gosig när jag spekulerar, alltid något!
 
//E
 
Utifall man vill sticka samma kofta igen är det ju bra att veta vad man gjorde första gången.
Skrivbok från IKEA och stämplar från TGR.
 
//E
 
När farmor gick bort fick jag som sagt ta över mycket av hennes garner. I gömmorna låg även en färdig ryggdel. Jag har nu så sakteliga börjat sticka resten av koftan. Nu vet jag ju inte vad hon hade för planer för ryggdelen så jag stickar allt i slätstickning och så får vi se vad garnet räcker till. Vi får se hur det slutar.
 
//E
 
Jag har börjat planera en svart ullkofta. Den ska stickas i DROPS Karisma. Nu funderar jag på om den ska ha hålmönster endast på ryggen eller även på framsidan. Ärmarna kommer definitivt stickas släta.
 
Lite kul är det att jag gjort två provlappar med detta garn och nålar i strl 4. Båda gångerna får jag 17 maskor på 10cm. Enligt banderollen är masktätheten 21-22 maskor på 10cm. Undrar hur hårt de stickar som provstickat till banderollen?!
 
//E
Jag tycker det är himla smidigt att ha mina stick-och virkprojekt i olika påsar. På så sätt kan man bära med en påse och få med nålar, mönster, garn, ja ni fattar, allt på en gång.
 
Så igår när jag skulle starta projekt nr 3 och bara har två projektpåsar, ja då fick jag ju sy en ny.
 
 
Material
- två olika bomullstyger
- ett gammalt spännband klippt i två delar
 
Jag klippte två stora rektanglar och sydde ihop dem i sidorna. Fodret lades i yttertyget, räta mot räta, med handtagen emellan och så sydde jag ihop men lämnade en öppning för att vända. Sydde sen en söm runt överkanten och lite extra vid handtagen som förstärkning.
 
Påsen kommer även få agera handlingskasse senare.
 
En liten fundering: hur tåliga är bomullstyger? Vi har några kassar här hemma som vi har med när vi handlar. De har bara ett lager tyg och verkar väldigt tåliga. Inget har hänt hittills. Så, man borde väl kunna sy i enkelt tyg, eller?
 
//E
 
Den här gången hade jag färre maskor i sidorna då förra koftan blev så bred. Nu blev den såklart för tight.
När koftan ligger plant är det 82cm runt bysten och den behöver sträcka ut lite väl mycket för att täcka upp mitt bystmått på 97cm. Längden (51cm + krage) och ärmarna blev jag väldigt nöjd med men jag orkar inte repa upp den en gång till. Istället har jag startat adoptionsprocessen med min ena svägerska.
 
En liten lärdom: din framsida är större än din baksida! Ryggen är det inget fel på, jag hade behövt göra två bredare framdelar för att täcka allt väsentligt.
 
Lana var egentligen inte så svår att sticka. Och eftersom garnet är så tjockt går det ganska snabbt.
 
Ja, ja, man lär så länge man lever. Mot nästa kofta!
//E
 
Det finns en tunika som kallas Adler som jag tycker är väldigt fin. Den innefattar dock knappar, krage och annat jobbigt. Så jag ritade ett eget mönster. Resultatet blev lite väl fluffigt och stort så det var bra att jag sydde i ett billigt testtyg.
 
Det var också ganska svårt att få till de skarpa hörnen, men det resultatet blev bättre än väntat.
 
 
Jag gillar rynket baktill. Funderar på om jag ska försöka göra en tightare överdel och rynk hela vägen runt nästa gång.
 
//E
Först och främst så ska jag aldrig mer sy i krossad plysch, det lossnar små trådar hela tiden och sätter sig överallt. Himla tråkigt!!
 
 
Jag är dock väldigt nöjd med min utklädnad. Det som tog längst tid vad vingarna men det var nog för att jag inte alls hade någon plan för hur man skulle göra så det blev många svordomar innan jag fick ihop dem. Hittade även gröna strumpor i lådan så jag kunde få till Tingelings skor.
 
På maskeraden fick jag mycket beröm för att jag lyckats göra min egna dräkt. Det var kul att höra.
 
Material
Klänning - krossad plysch
Kjol - organska och bomulsband
Vingar - ståltråd och chiffong
"Skor" - ankelstrumpor och chiffong
 
//E