Det var inte så svårt som jag hela tiden trott.
Dessa är stickade i Vikingagarn Raggi (typ) och stickor 3. Täta och bra!
För mina små händer räckte det med att ha 40 maskor i början och tummen har 6 maskor som grund.
 
//E
Att bära runt på massa tavelpennor hela dagarna i skolan är ett måste för mig som lärare. Vissa lägger dem löst i en varukorv, vissa har plastburkar från IKEA. Jag satsar på pennfack. Men mitt pennfack jag använt hittills har varit för litet och pennfack kommer ju i ganska få olika storlekar.
 
 
Det här blev en riktigt bra storlek, ungefär som ett halvt A4-papper. Och vid behov kan man även ha det som clutch. Detta pennfack är sytt i möbeltyg för extra lång hållbarhet.
 
//E
Jag sätter inte upp nyårslöften längre för de brukar bara bli "ät mer grönsaker", "rör på dig mer" etc. Istället gör jag en önskelista med saker jag skulle vilja göra de kommande året. I 3 år har jag skrivit "lära mig sticka vantar" och detta året är det tredje gången gilt.
 
Jag har först och främst tyckt att strumpstickor är jobbiga och sen har jag varit ganska orolig för det här med tummen. Men nu har jag hittat ett sätt som innebär att man får maska av några maskor och inte ha alla lösa på en tråd vilket känns lite riskabelt.
 
Vi får se hur det gå, hittills är jag positiv!
//E
 
Påsydda fickor, lite kul placerat hålmönster och ca 50% egenkomponerat mönster. Koftan blev riktigt bra och den sitter precis så som jag hade föreställt mig!
 
 
Jag använde nästan 10 nystan av Drops Karisma och 5 knappar i matt plast. Total materialkostnad är 300kr, väldigt bra pris för en ullkofta. Sen får man ju räkna med tiden man lagt ner, men för mig gör inte det något då jag bara blir glad av att få pilla med något, att det sen blir en fin kofta är bara en bonus.
 
//E
 
3 citroner, 5 dl socker, 6 dl socker och sammanlagt 50 minuter kokning så har jag ganska mycket rinnig marmelad. Det smakar gott men har en misslyckad konsistens. Får se hur den blir efter en natt i kylen. Jag tror man kan koka den igen för att få den att tjockna.
 
//E
 
Sista biten ligger nu och blockas och jag har börjat sätta ihop resten av delarna.
Snart har jag en ny kofta!
 
//E