Vadlånga kjolar är populärt men jag har inte hittat någon som passat min mage efter graviditeten och som inte kostar för mycket. Efter att ha tittat runt i mina tyglådor så hittade jag en kjoldel som skulle ha suttit på en klänning men den klänningen blev inte bra så överdel och underdel sprättades isär.
Tyget är blåvitt med aztekinspirerat mönster, det känns lagom somrigt.
 
I alla fall, den kjoldel jag hittade bestod av två rektanglar ca 90x65cm och den hade fickor isydda som extra bonus. Det fanns mer tyg kvar så det fick bli en volang på ca 30x270cm också. Man rynkar volangen innan man syr på den längst ner. Jag vek ner överdelen på kjolen tillräckligt mycket för att kunna trä i 2cm bred resår. Och så måste man fålla nederdelen, typ det tråkigaste med all sömnad.
 
Men kjolen blev bra, jag känner mig otroligt fin i den, en känsla jag sällan har.
 
Med hopp om en skön sommar!
//E
Nästa stickningsprojekt är redan igång. Den här gången har jag köpt ett mönster av en kvinna i Danmark.
 
Kvinnan som gjort mönstret driver företaget PetiteKnit och hennes Instagram har samma namn. Hon brukar skriva om vikten av att sticka en provlapp och jag håller med henne. Enligt garnlappen skulle jag kunna följa hennes förslag om stickstorlek men när jag väl började med min provlapp så insåg jag att det kommer bli väldigt stort. Efter flera försök så ska jag nu sticka med stickor 3,5 och jag har för mig att mönstret föreslog 4,5.
 
Hittills är garnet mjuk och mönstret lätt att följa men det kommer ta tid så vi får hålla ut.
 
//E
När jag såg mönstret till Gold Leaf Cardigan i en e-tidning så föll jag pladask, det finns även att köpa på Ravelry om man är intresserad. Sen är man ju som man är, man vill ju ha en specifik färg, man gillar ett specifikt garn och som i mitt fall: man är mammaledig med dåliga axlar. Min kofta är således lite annorlunda i spetsmönstret men formen är den samma.
 
Jag har stickat min i Drops Alpacka, två trådar samtidigt på stickor 5 och det gick åt ca 12 nystan. Jag följde maskantal etc för storlek 12 men fick storlek 16, det blir så för att mitt val av garn och stickor är "större" än vad som behövs.
 
Det har inga knappar eller stängning för det är en haori (kimonoliknande plagg utan knäppning), jag gillar öppna koftor så det gör mig ingenting. Men, om man vill så funkar det finfint att knäppa med en stor säkerhetsnål.
Knäpp som jag är så är jag redan sugen på en till, men med aningens smalare ärmar och rygg. Men först måste jag få klart lite andra stickningsprojekt.
 
//E
Det var ett tag sen jag la upp något här, måste bli ändring på det! Kul ändå att jag verkar ha några visningar per vecka.
 
Vi kan ju börja med att titta på min Peacock Tail-väska äntligen fått foder och blivit klar.
Remmen kommer från en annan väska jag hade hemma. Det finns fördelar med remmar som går plocka av.
 
När det kommer till låsning vet jag inte riktigt vad jag är sugen på så jag satte på ett halsbandslås tills jag hittar något bättre. Ett tag funderade jag på knytremmar men jag vill ha något smidigt, gärna som man kan fixa med en hand.
Ha det bra!
//E