Mellanmålsmuffins

0kommentarer

Vad blir man mest sugen på som mellanmål eller snacks: macka eller muffins?
Precis, muffins, vad annars?
Vad sägs om att kombinera de båda så du får nåt som ser gulligt ut i en form men är nyttigt?


GRUNDRECEPT       12 stora muffins
4 dl vetemjöl                      
3,5 dl grahamsmjöl/rågmjöl
1,5 msk bakpulver
0,75 tsk salt
2 ägg                                 

1,5 dl olja
0,5 dl flytande honung
5 dl fil                      
FYLLNING
1 dl solroskärnor
1,25 dl paprika i bitar
3 stora skivor rökt skinka

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.


Häll i ägg, fil, honung och olja.
Blanda väl.


Vänd (mer sked/slev) ner din valda fyllning.
Här är det solroskärnor, paprika och rökt skinka.

Så kommer viktigaste beslutet av alla: välja muffinsform!

Jag valde formarna med amerikanska flaggan på. Lite lagom färgglatt sådär...


Fyll formarna till ungefär hälften.


Grädda sedan muffinsen i 20 minuter, om de är såhär stora i alla fall, annars ca 15 minuter.

Jag fick ut 12 muffins, men så har jag "gigantiska" formar också.
Tar man en vanlig muffinsform får man säkert ut 25 stycken.


VARIATION:
Istället för att vända i sin fyllning kan man när smeten ligger i formar trycka i t.ex. broccoli-bitar. Då lägger de sig lite snyggt på toppen istället.
Varför inte köra lite skafferi-städning och lägga i den från gårdagen överblivna kycklingen?
Tomat och basilika/pizzakrydda ger en pizza-smak, alltid välkommet!

Låt fantasin flöda och smaklig måltid!

//E

Kommentera

Publiceras ej