Kjolfanatikern har utökat sin kjolsamling.
 
Denna gången blev det en 50-talskjol i ganska styvt, vinrött bomullstyg.
På fjärde gången gilt fick jag till vecken i linningen. Att dra åt tyget och göra rynkor (försök ett) gick inte alls. Som ni ser har jag även sytt dit fickor, det gick hur lätt som helst och blev galet bra.
 
Något jag måste jobba mer med är överdelen på dragkedjan. Men det här är ändå den bästa dragkedja jag sytt hittills.
 
Jag har nog aldrig strukit, sprättat och mätt så mycket på ett plagg innan men så blev den här kjolen bland det bästa jag någonsin sytt. Skam den som ger sig liksom.
 
Tips!
Den här tjejen skriver visserligen på engelska men har väldigt bra bilder och instruktioner för hur man syr fickor på sin kjol. Kolla gärna in hennes blogg.
 
Min kjol består som vanligt av rektanglar och jag gjorde åt 1m vinrött tyg och lite svarta restbitar till fickorna.
 
Ha det så bra!
//E
Ca 60gr garn och 12 rutor senare:
 
 
Mina är virkade i Red Heart Detroit och jag använde nål 4.25. Mina rutor består av 4 varv var och jag sydde ihop mina i den bakre maskbågen. Mina tofflor blev 23cm långa vilket passar precis till mina fötter i storlek 36.
 
För fler fina bilder, inspiration och mer instruktioner rekommenderar jag:
PurlBee Granny Square Slippers . Visserligen är instruktionerna på engelska men det funkar finfint.
 
//E
Vem har sagt att man måste göra en filt av sina mormorsrutor?
På flera ställen har jag sett folk som gör tofflor istället så jag var ju tvungen att prova. Var lite skeptisk till vissa beskrivningar så jag körde på "trial and error".
 
Resultatet:
Jag gjorde bara en toffel för att prova och i ett garn jag ändå tänkt slänga och jag blev riktigt nöjd. Så nu tänker jag virka mig ett par 'på riktigt'.
 
Fortsättning följer!
 
//E
Svarta kjolar är alltid bra att ha, så det fick bli en till. Fodret är lite kortare än spetsen så att man ser blommönstret.
Modellen är den gamla vanliga: två rektanglar och en bit resår.
 
Och angående den gamla vanliga modellen: hur många av samma modell får man ha?
Jag har 7 kjolar nu av samma modell, två längst till höger har jag dock köpt. Det kan vara dags för mig att prova en ny modell att sy. Hm...
 
//E
Sådär, då var ryggen klar till koftan Coco från boken "Härligt stickat". Och ja, jag råkade sticka fel ca 1 dm från nederkanten men jag orkade inte repa upp arbetet en gång till.
 
Vänster framkant är påbörjad och jag längtar verkligen tills koftan är klar, det känns som om den kommer bli riktigt fin och gosig.
 
Närbild på mönstret.
 
//E
Jag sydde ju en trekantsväska för ett litet tag sedan. Den har blivit väldigt väl använd, så väl använd att jag sydde mig en till.
Den här är sydd i möbeltyg, det svarta var ganska sladdrigt medan det mönstrade är väldigt styvt, men men, man lär sig för varje sak man syr. Jag gjorde denna väska aningen större än den andra, kanske 5 cm bredare och 3 cm högre eller nåt sånt.
 
Insidan består av turkost alltyg. Den här gången var jag lite mer ambitiös så innerfickan fick dragkedja. Jag märkte att jag på förra väskan ofta hamnade i innerfickan och inte ner i väskan när jag satte ner handen för att hämta något. Nu hoppas jag på att det ska bli bättre.
 
//E
Jag hittade ett mönster på en virkad filt som heter "Twilight Shell Throw" på Red Hearts hemsida. Färgerna var så fina och den kändes lite Missoni-sick-sack-inspirerad. Först fattade jag inte mönstret men det visade sig vara ganska lätt. Min provlapp blev såhär:
 
 
Gräslig färgkombination, jag vet, men man får ett hum om hur mönstret ser ut. Det kommer dock gå åt en hel del garn så jag måste hitta något som är hyffsat billigt och så måste jag bestämma mig för färger. Antingen vill jag göra hela regnbågens färger eller en färg men olika nyanser. Vi får se hur det blir.
 
//E
Bild från Bokus.
 
Igår fick jag hem boken "Härligt stickat". Lånade boken på biblioteket för ett tag sedan och började sticka på en kofta. Jag var inte ensam om att falla för de fina mönstren i boken, det verkar vara en lång reservationslista på den. Så jag köpte helt enkelt hem ett eget exemplar. Nu kan jag sticka koftor tills jag storknar. Och så har jag möjligheten att sätta lappar i den eller göra små noteringar. Det är ju dumt att göra sånt i en lånebok.
 
//E