Det är modernt med små väskor har jag märkt. Sen har ju stickade produkter blivit mer poppis än någonsin. Jag slog ihop dessa båda "trender" och gjorde mig en stickad väska.


Man stickar helt enkelt en rektangel. Syr ihop den med ett passande foder. Syr axelband och en flärp till ihopknäppning. Detta går att sy på maskin.

Sen ska man sy ihop själva väskan. Att sy igenom två lager stickat och två lager tyg på symaskin är inte att rekommendera: min nål gick av!

Alltså, nu blir det en hel del jobb för hand: sy ihop väskan, sy fast axelbanden och flärp. Det går faktiskt och om man syr ordentligt behöver man inte oroa sig för hållbarheten. Även om handsydda sömmar är långt ifrån lika starka som de från en symaskin så kommer man inte få plats med tunga saker i en sån här liten väska. Min blev ca 15x20cm stor.


När det gäller att hålla ihop väskan så valde jag tryckknappar. Visst, det kostar 30kr för 4 st men de är lätta att sy på, smidiga att knäppa och öppna och man slipper sy knapphål på maskin vilket jag avskyr.

Ska strax gå ut, då får väskan sitt "examensprov" eller nåt liknande....

//E

Hittade en helt underbar lila nyans på ett garn, så jag var bara tvungen att köpa det.

Det enda jag kom på att virka var ett nytt fodral till min iPod, så det fick det bli.
Jag gjorde locket lite snett så att hela iPoden går i samtidigt som man har i sladden.  Tycker det är ganska bra med ett lock på, då glider inte iPoden ur.

//E


Det är extra roligt att pyssla när man får arbeta med färg!

//E
Cake-pops är goda, roliga att bjuda på och lagom pyssliga att göra. Som man hör på namnet "-pops" är det en klubba, alltså man ska hålla i en pinne. Detta är inte alltid nödvändigt eller passande. Inför Halloween bestämde jag mig för attt fylla ett kakfat med sötsaker, då kan man inte ha en pinne som sticker upp hur som helst.


DU BEHÖVER:         8 ganska stora
En halv sockerkaka
Ca 150 gr vit choklad
3 msk sylt eller 0.5 pkt philadelphia
Edible Ink penna eller svart strössel
Tandpetare

Smula sönder din sockerkaka. Ta gärna bort de mörkaste delarna.
Blanda smulorna med sylten (eller osten).
Forma spöken. Ställ dem på en tallrik med bakplåtspapper. Kyl i nån timme.

Smält chokladen i vattenbad. TIPS/VARNING: Vit choklad är jobbig, den måste i princip bres på, jag använde en smörkniv.
Sätt en tandpetare i toppen av spöket. För över till chokladen. Täck med choklad. Lyft tillbaka till tallriken och dra ur tandpetaren.
Om du använder strössel är det nu tid att pynta/ge ditt spöke ett ansikte.
Om du använder Edible Ink får du vänta tills dagen efter då chokladen stelnat innan du målar på ett ansikte.

Mums!


//E