Ja, så här långt har jag kommit på Coco nr 2, ca 15cm på ryggen. Men jag stressar inte. Följer återigen mönstret i boken "Härligt stickat".
 
Jag har dock bytt garn till King Cole Big Value. Det fanns i sådana underbara färger att jag inte kunde låta bli. Garnet är i 100% akryl (jag bryr mig inte för ull bara sticks) och varje nystan väger 100gr och innehåller ca 430m garn.
 
Sticka väl gott folk!
//E
När jag och mamma besökte Erikshjälpen för att leta bl.a. jacka till mig så hittade vi denna underbara höstkappa:
Jag har inte emot lite boxiga jackor, för mig betyder det mer svängrum. Dock var den lite lång i ärmarna och lite stor under armhålan. Men snäll som min mamma är så sa hon: "du får den av mig så har du ett projekt att ta dig an och blir det fel så blir det". Sagt och gjort, kappan är min och jag har ett långvarigt syprojekt.
 
Min tanke är att ta mig in via fodret för att sy in under armhålan och sen göra den lite mindre. Jag struntar in att fodret kommer få en söm som syns, den kommer ju ändå inte synas på utsidan.
 
Den dekorativa knäppningen måste bort då jag måste vika upp ärmarna ca 5 cm. Även här tänkte jag ta mig in via fodret. Om jag har ork och känner mig extra förändringsglad tänker jag göra hela ärmen någon cm smalare. Men det får vi se.
 
Ha det gott.
//E
Varför bara ha ett projekt igång liksom.
 
Just nu håller jag på med en grön Coco-kofta och en vit pre-wrapped wrap.
 
Bilder med uppdatering kommer.
 
//E
Okej, den har varit klar ett tag men jag har varit upptagen med annat och inte hunnit fota den.
 
 
Jag har dock gjort vissa modifieringar:
- stickade efter mönster för strl S men fick strl M vilket är vad jag ville ha.
- för både framdelar och ärmar la jag upp 51 maskor
- 12 ökningar för ärmarna istället för mönstrets 10
- inga fickor enligt mönstret
 
Min kofta är stickade Schachenmayr Bravo Baby, stickor strl 3 och det gick åt 248gr garn, alltså 6 nystan för att vara på säkra sidan. Jag har två ficklappar stickade, jag vet bara inte om jag ska sy fast dem eller ej. Beslutsångest!
 
För övrigt: den är väldigt gosig och jag har planer på att sticka en till fast i vitt.
 
Vill man sticka en egen kofta så finns mönstret i "Härligt Stickat" av Lene Holme Samsoe.
 
Ha de gott och sticka väl!
//E