Det blev väldigt lite stickat hemma hos mamma och pappa över julen. Två par minibenvärmare hann jag med.
 
Stickor 3 och garn i typ samma storlek.
Jag hade upp 50 maskor och stickade resårstickning ca 15 cm, minskade sammanlagt 6 maskor när vaden smalnar av. Sedan maskade jag av och lämnade 7 maskor för remmen under foten. Den stickades i mosstickning tills den blev lagom lång. Sy ihop.
 
Personligen tycker jag att det är jobbigt att sticka på strumpstickor så jag stickar allt i ett platt stycke och syr ihop på slutet. Man sparar nog en del tid om man stickar en tub från början...
 
//E
Två av mina svägerskor får i år stickade julklappar. Den ena önskade sig en grön mössa och den andra bara tror jag kommer gilla den lila färgen.
 
(Det ska föreställa plommonlila och smaragdgrön men kameran ville inte gå med på det.)
 
Jag har stickat i dubbelt garn: ett nystan Freja och ett nystan merinoull/babyull. Stickorna jag använt är strl 6 vilket egentligen är något för litet för tjockleken som blir på garnet men mössorna blev så gosiga.
 
För varje mössa la jag upp 75 maskor. Varje mössa har tre ränder med flätliknande mönster. Nej, det är inga riktiga flätor för de tycker jag är jobbiga. Istället använde jag det hålmönster som finns till koftan LANA i boken "Härligt stickat". Minskningarna för toppen har jag gjort lite där jag tycker det passar. Mitt huvud är 50-51cm och på mig sitter mössorna perfekt!
 
Ha nu en god jul allihop - jag hoppas vi får lite snö i alla fall.
//E
Temat för årets julkort är "paket med beslutsångest". Jag kunde verkligen inte bestämma mig för vad jag ville göra i år. Så jag tog mammas råd och köpte alla de papper jag gillade och gjorde lite olika kort.
 
 
Har ingen aning om vem som fick vilket kort heller, det får bli en överraskning när man öppnar kuvertet.
 
Idag går jag på jullov förresten. Det ska bli så skönt!
//E
 Smaragdgrönt flätliknande mönster.
 
//E
När man äntligen hittat en butik som säljer massa kul garn så ska den såklart stänga! Såg artikeln i tidningen idag så jag skyndade mig dit för att fynda.
 
607kr fick jag betala för kalaset, men så är 13 av nystanen rent ullgarn också.
 
Allt är inte till mig förresten. Jag kunde inte låta bli att ringa min stickgalna farmor och fråga om hon behövde något.
Mina garner går mer i grönt:
 
Farmor ville ha raggsockematerial så hon fick följande:
Jag hoppas hon blir nöjd.
 
Det finns redan planer på vad mina garner ska bli. Får se om planerna någongång blir verklighet...
 
//E