Påskiga Cake-Pops

1kommentarer

Farmor och farfar kom på besök och jag ville bjuda dem på en sötsak till kaffet de sent skulle glömma.
Det fick bli Cake-Pops =)


Du behöver:                                   (4 stora cake-pops)
1/4 sockerkaka
1/4 pkt Philadelphia-ost (eller ca msk sylt)
ca 100gr blockchoklad
Nåt att pynta med


Mosa in philadelphia-osten i den smulade sockerkakan.
Se till att det blir väl blandat.


Sen gör man bollar av smeten. Knåda ganska hårt så de håller ihop.
När man fått ihop rätt mängd bollar kan man börja forma till valfri form, eller ta hjälp av en pepparkaksform.
Jag ville göra påskiga cake-pops så jag formade mina bollar till ägg, eller i alla fall försökte forma dem till ägg.
Ställ sedan in bollarna i kylen en stund så de hårdnar lite.


Så var det dags att smälta chokladen. Detta görs smidigast i ettt vattenbad.
Jag har försökt i micron, det funkar men vattenbad var så mycket bättre.
VATTENBAD: koka upp vatten, antingen i kastrull direkt eller i vattenkokare. Häll vattnet i kastrullen. Ställ en lite större tallrik över vattnet. Lägg i chokladen, rör om medan den smälter. Det är viktigt att man inte får något vatten i chokladen!!!


Ta nu fram dina bollar/ägg/former ur kylen.
Stick in en pinne lite mer än halvvägs.
Ha nånting redo för dina cake-pops att stelna och serveras i.
Jag har ju min fina oljade ek-bit som pappa fixade till mig =)


Det är nu dags att "klä" sina cake-pops i choklad.
Mörk choklad smälter och rinner fint så det är bara att doppa och snurra så är allt täckt och klart.
Vit choklad däremot är lite dum. Den är ganska tjock så den får man kleta på med valfritt verktyg.
Det blir inte heller lika jämt och fint med vit choklad men det är ju ändå smaken som räknas.
Man borde kanske använda vit choklad om man vill ha mer struktur på sina cake-pops.


Så var det dags för den riktigt kreativa delen: pynta!
Även här är det skillnad på vit och mörk choklad. Den mörka stelnar snabbare så man måste jobba lite snabbare. Fördelen med mörk choklad att man kan äta sina cake-pops ganska snart medan cake-pops med vit choklad behöver stå och stelna nästan en hel natt.


Som lite extra piff tog jag fram mina "Americolor Gourmet Writers", dvs pennor som man kan skriva med på godis och choklad.

Mina cake-pops blev väldigt uppskattade, efter att farmor och farfar fått förklarat för sig att de inte var påsk-pynt utan nåt man skulle äta.....

Ha det bra i solen!
//E

PS. Mer inspiration till cake-pops och annat sött hittar ni på www.bakerella.com ! Det är hon som kom på hela idén med cake-pops....

1 kommentarer

Helen

11 May 2011 15:47

Hej Sis !

Vilken fin blogg du har. Kramar

Kommentera

Publiceras ej