Fylld paprika

0kommentarer

Attans, nu fick du lite för lite köttfärssås (eller taco-köttfärs) över.
Var inte orolig, Emma har lösningen!

Du behöver (till 2 personer):
köttfärssås el. taco-köttfärs
2 små paprikor el. en stor
ost
creme fraiche
taco-krydda el taco-sås

Sätt ugnen på 225 grader.
Plocka fram en liten ugnsform.


Har du två paprikor skär du bort toppen och pillar det ut det vita.
Har du en stor paprika delar du den försiktigt på längden i två delar och pillar sen bort det vita.


Blanda sedan i ca 3 msk creme fraiche och taco-krydda eller taco-sås i köttfärsen.
Ja, det blir en gegga som inte ser klok ut men det blir gott.


Tryck sedan ner din gegga i paprikan. Jag menar verkligen tryck ner, varenda vrå ska fyllas.


Lägg sedan en skiva ost på varje paprika och ställ in dem i ugnen ca 13 minuter.



Nu är det bara att äta och njuta. Ris till är för övrigt väldigt gott.
Och innan ni frågar, nej det finns inget optimal sätt att äta en stående paprika. Det kommer rinna lite sås och den kommer med all säkerhet välta halvvägs in i måltiden. Men det får det vara värt för det är väldigt gott.

Ha det gott.
//E

Kommentera

Publiceras ej