Crackle Cookies

0kommentarer

Detta är bland de godaste kakor som finns, men världens kletigaste att göra. Gummihandskar är att rekommendera!



DU BEHÖVER:        48st         Ugn 175 grader
225gr smält, sval, mörk blockchoklad
3,5dl mjöl
1,25 dl kakao
2 tsk bakpulver
0.25 tsk salt
125gr rumstempererat margarin
3,2 dl farinsocker (eller muscovadosocker om man vill)
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
80ml mjölk
florsocker och strösocker att rulla i
Plastfolie

GÖR SÅHÄR:
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt i en liten bunke.

I en större skål mixar du smör och farinsocker. När det blivit blandat och fluffigt mixar du i ägg och vaniljsocker.

Häll i den smälta, svala chokladen i smör/socker-blandningen.

Blanda i hälften av mjölblandningen, mjölken och sen resten av mjölblandningen.

Lägg nu ut 4 bitar plastfolie på bänken. Dela upp smeten på de fyra delarna och vik sedan ihop plasten till små paket. Låt paketen ligga några timmar i kylen (eller en stund i frysen).

Ta ut ett paket i taget. Dela smeten i 12 delar. Rulla till bollar. Rulla varje boll först i strösocker sen florsocker. Lägg bollen på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda 12 bollar i taget i 12-15 minuter. Mina var inne i 14 minuter.


Fika på nu!!

Kommentera

Publiceras ej