Spöken

0kommentarer

Cake-pops är goda, roliga att bjuda på och lagom pyssliga att göra. Som man hör på namnet "-pops" är det en klubba, alltså man ska hålla i en pinne. Detta är inte alltid nödvändigt eller passande. Inför Halloween bestämde jag mig för attt fylla ett kakfat med sötsaker, då kan man inte ha en pinne som sticker upp hur som helst.


DU BEHÖVER:         8 ganska stora
En halv sockerkaka
Ca 150 gr vit choklad
3 msk sylt eller 0.5 pkt philadelphia
Edible Ink penna eller svart strössel
Tandpetare

Smula sönder din sockerkaka. Ta gärna bort de mörkaste delarna.
Blanda smulorna med sylten (eller osten).
Forma spöken. Ställ dem på en tallrik med bakplåtspapper. Kyl i nån timme.

Smält chokladen i vattenbad. TIPS/VARNING: Vit choklad är jobbig, den måste i princip bres på, jag använde en smörkniv.
Sätt en tandpetare i toppen av spöket. För över till chokladen. Täck med choklad. Lyft tillbaka till tallriken och dra ur tandpetaren.
Om du använder strössel är det nu tid att pynta/ge ditt spöke ett ansikte.
Om du använder Edible Ink får du vänta tills dagen efter då chokladen stelnat innan du målar på ett ansikte.

Mums!


//E

Kommentera

Publiceras ej