Blev så inspirerad av allt blått, vitt och marinaktigt i garderoben så det fick bli ett vitt armband till. Och föga förfånande hittade en fjäril in i armbandet också. Älskar fjärilar!
 
//E
Jag känner att jag är inne i en period där jag vill göra allt på en gång. Detta leder till att inget blir klart.
 
Saker jag håller på med just nu:
- ljusgrön kofta
- mossgrön kofta
- filt till bror
- lila nallefilt i bebisstorlek
- Zooty Owl Road Trip Scarf
- funderar på olika plagg att sy
- köper tyger
 
Så, ni som ärar mig genom att läsa min blogg, ni får tyvärr hålla er till tåls några dagar till.
 
//E
 
 
En kvinna som heter Dedri och som driver bloggen Look at What I Made har komponerat den mest underbara filt jag sett. Hon har virkat 3 versioner för att visa på olika garntyper och färgval. Nedan ser ni mina två favoriter.
 
Bilder från www.lookatwhatimade.net
 
Jag måste säga att jag är väldigt sugen på att virka en egen. Hennes filtar är virkade i bomull och ull, vilket är ganska dyra material. Jag är inte så kinkig när det gäller filtar, jag kan ha en i akryl.
 
Men först måste jag bli klar med allt annat jag pysslar med.
//E
PurlBee har designat ett mönster som heter Gathered Skirt. Jag tog inspiration från den när jag sydde en liten kjol av resttyg till min kompis dotter. Hoppas de gillar den.
 
 
Kände mig tvungen att lägga en post-it jämte bara för att man på ett ungefär ska fatta hur liten kjolen är.
 
Inget konstigt mönster egentligen. En tub som rynkas en aning, på med midjeband, i med resår, sy ihop.
//E
Mina elever tyckte min klänning var hypnotisk och psykedelisk. Själv är jag mest bara väldigt nöjd med den.
 
"Samma, gamla" favoritmönster fast med lite djupare V-ringning i ryggen.
 
Fler av den här modellen kommer det bli.
//E
 
Min svägerska tyckte mina virkade kameraväskor var "fräcka" så jag har virkat en till henne också och postat ner. Får se vad hon säger om min spontana, knäppa gåva.
Passar även på att göra lite smygreklam för mig själv....
 
//E
 
Min ena lillebror blev väldigt förtjust i den stora, rutiga filt jag virkade för några veckor sedan. Vi bestämde att jag kunde virka en till honom i födelsedagspresent. Nu är jag tidigt ute med garnköp, han fyller i början av augusti. Han har själv valt färgerna. Först var jag lite skeptisk men när jag stod i butiken och såg det ihop så insåg jag att det blir nog en fräsch och fin filt.
 
Min plan var att gör en filt i exakt likadant garn som min (strl 3) men det var lite murrigare färgpalett i den tjockleken på garn. Jag gick upp i tjocklek (strl 4) och hittade dessa färger. Får se hur stor filten blir, har köpt 15 nystan á 290m så det borde räcka ganska långt.
 
//E