Det är inte ofta det hamnat mat här på bloggen men ibland så.
 
Mamma och Niklas fyllde år i helgen så jag bjöd in på middag och lagade en italiensk minibuffé.
- Brushetta (både med och utan vitlök)
- Krämig pasta med basilika och prociutto (hur stavas det?)
- Machésallad och hyvlad morot
- Kräftstjärtsrisotto
 
Jag fick även bidrag från Niklas (två marinerade ostar) och mamma (en mozzarella-pizza).
 
Till detta drack vi både vitt och rött, italienskt vin. Bl.a. ett vitt som heter Zecci. Kan varmt rekommenderas. Det var omtyckt även av de som helst dricker rött vin.
 
Efterrätten var vaniljpannacotta.
 
//E
 
Min version:
 
Ja, den funkar. Inte riktigt som jag föreställt mig men ändå. Kan bero på att de stickade sin i ganska tjockt och tungt garn och jag min i tunnt och lätt. Måtten på min wrap är närapå samma som måtten på Purlbees wrap. Dock ser deras lösare och mer avslappnad ut. Ah, well....
 
Jag använde 2 nystan Big Value strl 3,25 och stickor 4.
 
Först lade jag upp 320 maskor (160cm), stickade lite resårstickning och sen slätstickning tills mitt stycke var 36-37cm brett. Då maskade jag av 116 maskor per sida. Ena sidan på ett varv och andra sidan på nästa varv.
"Ryggbiten" blev ca 20cm lång, inklusive resårstickning.
 
Sen syr man fast de yttersta ca 20 cm på den avmaskade kanten med den sk. "ryggbiten". Det bildar ärmhålen.
 
Kan meddela att min wrap inte håller ihop sig där fram, jag funderar på en knappanordning. Men just nu funkar en säkerhetsnål finfint.
 
Om inte annat så är den skön att gosa i soffan med.
//E
Jag följer typ inte alls Purlbees instuktioner mer än måtten och hur man ska sy ihop stycket. De stickar i mellantjockt garn, jag har tunnt. De stickar från höger till vänster, jag framifrån och bakåt. De plockar upp maskor för resår, jag stickar den från början. Men men, plaggen kommer förhoppningsvis likna varandra i alla fall.
 
//E