Till min 25årslunch hade jag bakat en gräddtårta. Har aldrog bakat en sån tidigare men den blev riktigt bra. Ja förutom all grädde som hamnade utanför men det är ju smaken som räknas.
 
Tårtan bestod av en sockerkaka delad i två skivor. Mellan dessa skivor lade jag jordgubbar mosade med philadelphia-ost och florsocker. Tårtan smetades sedan in i vispgrädde och strösslades med grönt och lila strössel. Mina egengjorda vimplar blev lite pricken över i:et.
Jag är nöjd, och gästerna verkade nöjda.
 
//E
Lite off-season, men en bekant/kompis ville ha en tubhalsduk och då ska hon få en tubhalsduk.
 
 
Det gick åt ca 500m garn (två nystan Detroit från Ohlssons). Garnet har strl 4-4,5 och jag använde strl 5 på stickorna. Det är bara att lägga upp 60 maskor och börja sticka.
 
Hoppas du blir nöjd Malin.
 
//E
Kommer ni ihåg den blommig klänningen? Nu har jag sytt en till klänning i samma mönster fast annat tyg. Denna fick även bli ca 8cm kortare.
 
Tyvärr vill inte min kamera visa att klänningen är typ ljust lavendellila, alltså inte ljusblå!
Är det ens 60-tals mönster förresten? Det var min kompis som påpekade det...
 
Dags att ge sig på nästa klänning, men nu blir det svart/vit-rutigt.
//E
Det är så kul och så lätt att göra armband i makramé så det har blivit några till, bl.a. till mamma och två av mina svägerskor.
Jag fick ett ljuslila med matchande glaspärla. Pasteller är ju alltid inne på våren liksom.
 
Även min bror F ville ha ett armband, han blev väl lite avundsjuk på oss andra. När jag frågade vad han ville ha så sa han: " ta nåt pisch-posch". Då jag inte visste vad "pisch-posch" betydde så fick han helt enkelt välja garn och pärlor själv och det blev bättre än vad jag trodde.
 
Pyssla på gott folk.
//E