Pysselfingrarna var i farten igår igen och det slutade med att jag var ett halsband och ett armband rikare.
 
Enkelt och snyggt, precis som jag vill ha det!
 
//E
Förra året sydde jag en egen ögonmask. Det gick ganska bra och den har blivit flitigt använd. Dock har jag tyckt att den på något sätt släpper in lite för mycket ljus mot ögonen. Man har ju ögonmasken för att slippa det....
 
För ett tag sedan så hittade jag denna ögonmask på A Beautiful Mess. Så jag skrev ut deras mönster och sydde en och den blev jättebra, täcker ljuset perfekt. Har tyvärr ingen bild på min men den är sydd av det här blå tyget:
 
Kan dock tipsa om att INTE sy i elastiska tyget, det gick men det töjde sig lite på vissa ställen.
 
Tjejerna på A Beautiful Mess använder två olika bomullstyger och ett lager med något vaddliknande tyg. Jag hade ett lager svart filttyg och ett lager av det blå tyget med flodhästar. Men alla gör som de vill....
 
Sov gott.
//E
 
Randig åt två håll och 65x210cm stor. Väldigt skönt tyg jag fick tag i, man bara vill ha sjalen runt halsen...
Två bitar är ihopsydda och sen är allt sicksackat runt. Inget avancerat här inte.
 
//E
 
Min nya poncho i det gamla garnet är nu klar. Den här är stickad i ett enda stycke och är således en väldigt stor rektangel med ett hål i.
 
Jag lade upp 286 maskor och stickade 36 cm. Nästa varv stickade jag hälften av maskorna med ett nystan och när den fösta hälften maskor var stickade så la jag till ett nytt nystan och stickade de resterande maskorna med det. När man stickar ena halvan med ett nystan och andra halvan med ett annat så bildas automatiskt ett hål. Jag stickade med två nystan i ca 27 cm, dvs tillräckligt långt för att få igenom huvudet utan problem. De sista 36 cm stickade jag med enbart ett nystan.
 
Min poncho är stickad från vänster till höger, eller från höger till vänster beroende på hur man ser det. På så sätt slapp jag onödiga sömmar och jag slapp maska av och maska på för att få till hålet till huvudet. Vi "kragen" plockade jag sedan upp maskor och stickade vanliga räta i några varv.
 
Jag använde mig av 9 nystan marinblå Sachenmayr och rundstickor 3,5. Den slutliga storleken är ca 100x155cm.
 
Skulle man tröttna är det bara att repa upp kragen och så diskret som möjligt sy ihop halsringningen och så har man sig en gosig filt.
 
Ha det gott.
//E