Det kan ha blivit några fler makramé-armband, dock är de tvåfärgade denna gången och utan pärlor. Jag känner att garnet räcker som pynt.
Visst blev det coolt?
Och vänder man på det så ser det ut såhär:
Det blir liksom två armband i ett.
Dessa tvåfärgade var ganska kul att göra så det fick bli ett par stycken, kunde inte hejda mig..
 
Det är nästan tur att jag inte har fler färger på garnet, vem vet hur många armband det blivit då...
 
//E
Jag har insett att en svart jacka inte är det bästa att ha på sig under våren och sommaren. Även om den är tunn så blir det väldigt varmt. Nu har jag hittat ett mönster på en enkel jacka jag ska sy:
Orginalet är lila med paljettkanter och saknar knäppning.
 
Själv har jag valt detta tyg till min jacka:
Väldigt ljus och smalrandig manchester. Efter viss konsultation i tygbutiken (Ohlssons, vad annars) så fick jag tips om hur man syr dit en dragkedja också. Funderar dock på om man ska fixa lite kul detaljer till jackan sen, den ska vara enkel men behöver ju inte se tråkig ut för det.
 
Dags att rita upp mönster och tvätta tyget. Sen så.
 
//E
 
DU BEHÖVER    (14 st mellanstora muffins)
2 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
100gr smält margarin
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3/4 tsk kanel
2 st äpplen, skalade och hackade i bitar/klyftor
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda sen i mjölken och det smälta margarinet. Sikta ner torrvarorna och blanda runt. Fyll dina formar till hälften. Lägg i äppelbitar. Grädda i ca 13 minuter.
 
Såhär såg mina muffins ut innan gräddning.
 
----------------------------------------------------------------
Nåt jag tänkt på:
Mina formar är ca 4 cm höga och 4 cm i botten, vilket enligt mig ger mellanstora muffins. Om man gör "lätta" muffins som dessa så är denna formen perfekt. Men om man gör "kraftiga" muffins med massa choklad och frosting kan denna storleken på form/muffin bli lite väl mastig. Det är väldigt snyggt med stora maffiga muffins och de flesta formar som säljs i butiker är ganska stora. Men, det kan bli jobbigt att äta...
 
Baka på gott folk!
//E
Alla goda ting är tre sägs det, därför har jag sytt mig en tredje klänning.
 
 
 
Ja, det är samma mönster som de två andra klänningarna, men hittar man nåt man gillar så varför inte sy flera. Denna klänningen är sydd i två lager tyg eftersom det rutiga var så tunt/genomskinligt. Detta gjorde det hela mycket krångligare men det blev ju väldigt bra till slut ändå.
 
Jag är mycket nöjd!
 
//E
Det är varken smidigt eller särskilt säkert att använda sin egna tröja som nåldyna när man syr nånting. Således har jag gjort en nåldyna att ha runt handleden så jag slipper gå mellan köket (där nålarna är) och hallen (där mina plagg hänger).
 
 
Kanske inte det snyggaste som sytts men väldigt praktiskt!
 
//E