Äppelmuffins med kanel

0kommentarer

 
DU BEHÖVER    (14 st mellanstora muffins)
2 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
100gr smält margarin
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3/4 tsk kanel
2 st äpplen, skalade och hackade i bitar/klyftor
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda sen i mjölken och det smälta margarinet. Sikta ner torrvarorna och blanda runt. Fyll dina formar till hälften. Lägg i äppelbitar. Grädda i ca 13 minuter.
 
Såhär såg mina muffins ut innan gräddning.
 
----------------------------------------------------------------
Nåt jag tänkt på:
Mina formar är ca 4 cm höga och 4 cm i botten, vilket enligt mig ger mellanstora muffins. Om man gör "lätta" muffins som dessa så är denna formen perfekt. Men om man gör "kraftiga" muffins med massa choklad och frosting kan denna storleken på form/muffin bli lite väl mastig. Det är väldigt snyggt med stora maffiga muffins och de flesta formar som säljs i butiker är ganska stora. Men, det kan bli jobbigt att äta...
 
Baka på gott folk!
//E

Kommentera

Publiceras ej