Risotto med grönsaker

0kommentarer

Fick till en riktigt god risotto igår så jag vill dela med mig av receptet!
 
DU BEHÖVER:    (1 stor portion eller 2 små)
1 dl grötris eller avorioris som man vanligtvis använder
1 tärning grönsaksbuljong
1 vitlöksklyfta
0,5-1 dl riven parmesan
ca 5dl vatten
salt & peppar
lite margarin
några körsbärstomater
lite paprika
 
GÖR SÅHÄR
Koka upp vatten och boljongtärning i en katrull. Fräs vitlök och ris någon minut i en annan kastrull. Häll på lite av den varma buljongen och rör om. Salt och peppra och låt puttra. Sedan är det bara att hälla på lite buljong, rör om, låt puttra. Hälla på buljong, röra om, låt puttra. Lite buljong i taget och efter ca 20-25 minuter är din risotto klar. Riset får gärna ha kvar lite tuggmotstånd. Nu vänder man i grönsaker och parmesan. Sen är det bara att äta och njuta.
Det receptet jag tittade på som inspiration hade bara 3 dl vätska men mitt ris var fortfarande stenhårt när all den vätskan var slut, därav min stora mängd buljong.
För övrigt kan man väl kalla denna risotto för nån slags grund. Man kan ju blanda i vilka kryddor och ingredienser som man vill. Jag funderar på att prova med kryddig chorizo nästa gång.
 
Smaklig måltid!
//E

Kommentera

Publiceras ej