Farmors kaka

0kommentarer

Jag har inte bakat på evigheter men nu i helgen så kände jag ett stort sug efter farmors "Ingela kaka" så det var ju bara att sätta igång och baka.
 
 
Till bottnen behöver du:
2 ägg
2 dl socker
1 dl varmt vatten
2 dl vetemjöl
(Och nej, INGET bakpulver)
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Häll i vattnet och rör i mjölet.
Häll smeten i en bröad form och grädda direkt i 20-25 minuter. (Hemma hos mig räcker det med 20 min).
Ställ genast kakan på ett fat.
 
Till glasyren behöver du:
ca 75 margarin
1 dl socker
1 äggula
1 msk vaniljsocker
 
Smält smöret i en kastrull. Blanda i de andra ingredienserna, rör hela tiden och låt det sjuda upp. Medan kakan och glasyren fortfarande är varma så häller du sakta men säkert glasyren på kakan. Den som vill kan strö på kokos. Och om man är lite uppmärksam så upptäcker man att glasyren är på väg för mycket åt ett håll och rättar till det innan den hamnar på fatet och blir obrukbar. Det blir ju lite finare om glasyren täcker kakan....
 
Baka och njut!
//E
 
 

Kommentera

Publiceras ej